Wandel/Fiets/Auto Routes

Denim Jeans

Beleef De Gouden Eeuw

[Hoorn - Schellinkhout - Oosterblokker - Zwaagdijk - Nibbixwoud - Hoorn] Deze route start in Hoorn. Vergeet terwijl je door Hoorn fietst niet om je heen te kijken. In deze Gouden Eeuw stad staan veel prachtige monumentale panden. Vanuit Hoorn ga je door naar Schellinkhout, het dorp met de drieëndertig bochten. De route vervolgt naar Oosterblokker waar je onder andere prachtige pioenen kunt kopen. Vervolgens ga je via Zwaagdijk naar Nibbixwoud om daarna je rondje weer te eindigen in Hoorn.

Denim Jeans

Boeren & Vissers Route

[Enkhuizen - Lutjebroek - Grootebroek] Ontdek de gezellige stad Enkhuizen. Met een historische haven, oud centrum en leuke woonwijkjes is Enkhuizen zeker een bezoek waard! De stalletjes die je hier vindt zijn net zo divers als Enkhuizen zelf. Lutjebroek mag dan gehucht betekenen, leuke verkoopstalletjes zijn er meer dan genoeg aanwezig. Iedereen vindt bij deze stalletjes wel wat lekkers of moois. Van Lutjebroek ga je door naar 'de grote broer' Grootebroek om daarna je route weer af te sluiten met een lekker visje in Enkhuizen.

Denim Jeans

Polderkolder

[Beemster - Beets - Scharwoude] Ga per fiets, scooter of auto op struintoer door het eeuwenoude poldergebied van de Beemster en omgeving. De Beemster staat door de droogmakerij op de werelderfgoed-lijst van UNESCO. Aan de rechte wegen en weilanden die worden omgeven door net zulke rechte sloten, vind je volop stalletjes waar je heerlijke verse producten kunt kopen zoals kaas, eieren en vlees. Ook zijn er genoeg bloemenstalletjes te vinden op deze route. Dus stap op de fiets of in de auto en ontdek deze bijzondere omgeving.

Denim Jeans

Bloemenroute

[Heerhugowaard - Ursem - Hensbroek] Wie wordt er niet vrolijk van een mooi boeket bloemen in huis? Tijdens deze route ga je in de regio Heerhugowaard op struintoer naar de mooiste bloemen. Koop complete boeketten of haal bij elk stalletje een aantal bloemen en maak hier thuis zelf een groot boeket van!

Denim Jeans

Warmetuut

[Warmenhuizen - Tuitjenhorn - Dirkshorn] Route door de gemeente Schagen met zeer diverse stalletjes. Haal mooie bloemen en planten voor in huis en koop lekkere verse groenten en eieren.

Denim Jeans

Koggenroute

[Hoorn - Berkhout - Ursem - Grosthuizen - Scharwoude] Verken een deel van het mooie Koggenland tijdens deze route. Geniet tijdens je struintoer van het weidse landschap,de mooie boerderijen en de gezellige dorpskernen.

Denim Jeans

Ontdek De Gemeente Medemblik

[Wognum - Nibbixwoud - Benningbroek] Wognum, Nibbixwoud en Benningbroek vallen onder de gemeente Medemblik. Een gemeente waar genoeg valt te ontdekken voor jou als liefhebber van struinen. De lengte van deze route is ongeveer 14 kilometer, dus ook zeker geschikt voor als je een flinke wandeling wilt maken. Trek je wandelschoenen aan, ga op pad en geniet!

Denim Jeans

Rondje Venhuizen

[Venhuizen - Hem] Zin om een flink stuk te wandelen? Daar is deze route uitermate geschikt voor. Maar ook per fiets, scooter of auto kun je deze route doen. Tijdens deze route kun je alle ingrediënten kopen voor een verse maaltijd of gezellige barbecue. Ook bloemen en planten en zelfs kleding vind je op deze route.

Denim Jeans

Rondje Schellinkhout En Wijdenes

[Schellinkhout - Wijdenes] Een leuk wandel of fiets rondje voor op de zondag door het prachtige Schellinkhout en Wijdenes. Bloemen, fruit, vlees en plantjes. Neem vooral een kijkje in de boerderijwinkels van de Heerlijke Koe en Zuiderzee Varken.

Denim Jeans

Rondje Oosterblokker En Westwoud

[Oosterblokker - Westwoud] Haal een frisse neus en maak een rondje door deze twee mooie dorpen.

Denim Jeans

De Streek

De Streek is een landstreek in het oosten van West-Friesland, in de provincie Noord-Holland. De Streek is meer een begrip dan een echt vastomlijnde landstreek. De benaming stamt af van de periode van rond het eind van de Middeleeuwen, toen werd er het gebied ten oosten van de stad Hoorn mee bedoeld. In de loop der tijd verschoof de betekenis naar het gebied tussen de steden Hoorn en Enkhuizen. Daar werden toen ook de dorpen Hem en Venhuizen bij gerekend. Maar in het begin van de twintigste eeuw verschoof opnieuw de algemene betekenis wat en de plaatsen Hem en Venhuizen worden sindsdien ook eigenlijk meestal niet meer tot de landstreek gerekend.

Telefoon: Sorry, graag via het formulier!
Bezoek ook ons op Facebook!